ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣΤο αρχαιολογικό μουσείο της Ερέτριας είναι το δεύτερο πιο σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο της Εύβοιας, και ένα από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Τα ευρήματα προέρχονται από ανασκαφές της τοπικής εφορίας και διάφορων αλλοδαπών σχολών (Ελβετική και Βρετανική Σχολή κυρίως) από την ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας. Συγκεκριμένα τα ευρήματα προέρχονται από το Λευκαντί, την Αμάρυνθο, την Μαγούλα και την Ερέτρια.

Χρονολογικά καλύπτουν τις εποχές από την Εποχή του Χαλκού ως και την Ρωμαϊκή Εποχή. Ανάμεσα στα ευρήματα που εκτίθενται θα βρείτε κεραμικά όλων των εποχών, γλυπτά και ανάγλυφα της αρχαϊκής και της ελληνιστικής περιόδου, διάφορα κοσμήματα από χαλκό και χρυσό, ειδώλια κλπ.

Από τα πιο σημαντικά εκθέματα είναι ο πήλινος κένταυρος του 10ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε στο Λευκαντί. Αξιοσημείωτα είναι επίσης, το σύμπλεγμα του Θησέα και της Αντιόπης από το δυτικό αέτωμα του ναού του Δαφνηφόρου Απόλλωνα και το πήλινο γοργόνειο από την "οικία με τα ψηφιδωτά". Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κιβωτιόσχημος τάφος που ανήκει στους αυτοκρατορικούς χρόνους, ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε ειδικό χώρο.

Τέλος, στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου εκτίθενται επιτύμβιες στήλες και ψηφίσματα, όπως επίσης και ένας κεραμικός κλίβανος που βρέθηκε στην περιοχή της αρχαίας αγοράς της Ερέτριας και χρονολογείται στη Μεσοελλαδική Εποχή (2000 - 1650 π.Χ.).

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
Καθημερινά: 08:30-15:00
Κυριακές-Αργίες: 08:30-15:00
Δευτέρα: Κλειστά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
22290-62206

Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας, Εύβοια Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας, Εύβοια Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας, Εύβοια
Πως θα φτάσετε Το αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται στη διασταύρωση των λεωφόρων Αρχαίου Θεάτρου και Ίσιδος, στην είσοδο της πόλης της Ερέτριας.


38.396030, 23.789998
 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ