ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣΤο αρχαιολογικό μουσείο της Χαλκίδας φιλοξενεί ευρήματα από όλο τον νομό της Εύβοιας. Φιλοξενείται σε νεοκλασικό κτίσμα, κατασκευασμένο την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Το κτίριο διαθέτει μεγάλη εξωτερική αυλή και τρεις αίθουσες. Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1902, ενώ η νέα έκθεση του μουσείου δημιουργήθηκε το 1991.

Τα ευρήματα εκτίθενται χρονολογικά, από την Παλαιολιθική Εποχή έως και την Ύστερη Ρωμαϊκή Εποχή. Στο μουσείο θα βρείτε εκθέματα από τον Παλαιολιθικό Οικισμό και το νεκροταφείο της Μάνικας, συλλογή από κλασσικά και ελληνιστικά νομίσματα από την Χαλκίδα, την Ερέτρια και την Κάρυστο, και ρωμαϊκά γλυπτά από την Χαλκίδα και την Αιδηψό. Στην αυλή του Μουσείου εκτίθενται διάφορα ψηφίσματα, επιτύμβια μνημεία και ρωμαϊκά γλυπτά από τη Χαλκίδα και τη Νέα Λάμψακο.

Στις τρεις αίθουσες του μουσείου έχουν τοποθετηθεί τα ευρήματα χρονολογικά, ώστε ο επισκέπτης να έχει μια πλήρη εικόνα για τον αρχαίο πολιτισμό της Εύβοιας. Στην πρώτη αίθουσα υπάρχουν παλαιολιθικά εργαλεία και διάφορα άλλα ευρήματα από τον οικισμό και το νεκροταφείο που βρέθηκε στη Μάνικα, αλλά και από το Αλιβέρι. Στην δεύτερη αίθουσα υπάρχουν εκθέματα από την αρχαϊκή εποχή μέχρι και τη Ρωμαϊκή. Η τρίτη αίθουσα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στη μεγάλη πλαστική.

Ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου ξεχωρίζουν ένα καθισμένο γυναικείο άγαλμα (4ος αιώνας π.Χ.), μια μαρμάρινη επιτύμβια στήλη με ένα νέο και τον σκύλο του (4ος αιώνας π.Χ.), μια αναθηματική στήλη με τον Πλούτωνα και τον Διονύσου (4ος αιώνας π.Χ.), άγαλμα του Αντίνοου (2ος αιώνας μ.Χ.), ακέφαλο άγαλμα πιθανόν του Απόλλωνα ή του Διονύσου (ρωμαϊκό αντίγραφο), ένα γυναικείο άγαλμα Ελληνιστικής Εποχής και δυο κεφάλια κούρων Αρχαϊκής Εποχής. Επίσης ξεχωρίζει ένα άγαλμα της Δήμητρας ή Κυβέλης (4ος αιώνας π.Χ.), ένας χάλκινος τρίποδας με αφιέρωση στον Απόλλωνα και ένα σύμπλεγμα δύο μορφών, πιθανότατα του Θησέα και της Αντιόπης, από τον ναό του Δαφνηφόρου Απόλλωνα στη Ερέτρια.ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα: κλειστό
Τρίτη - Κυριακή: 08:30 - 15:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, Εύβοια Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, Εύβοια Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, Εύβοια
Πως θα φτάσετε Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Ελ.Βενιζέλου.


38.462876, 23.594113
 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ