ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   - ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥΣΗ μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου βρίσκεται στο δήμο Αιδηψού, στη βόρεια Εύβοια. Είναι χτισμένη στον παλιό οικισμό του Ταξιάρχη, ανάμεσα στις Ροβιές και στα Ήλια, στους πρόποδες του όρους Τελέθριο με θέα στη θάλασσα.

Πρόκειται για μια, σχετικά, νέα γυναικεία μονή. Εκτός από την εκκλησία της Οσίας Ειρήνης, υπάρχει και το παρεκκλήσι του Οσίου Ονουφρίου του ασκητού και του Αγίου Ιώβ του πολυάθλου με θαυμάσιες αγιογραφίες.

Κοντά στη μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εικάζεται ότι υπήρχε το αρχαίο μαντείο του Απόλλωνα Σεληναίου. Την θέση και την ύπαρξη του μαντείου την αναφέρει ο Στράβωνας στα βιβλία του, ο οποίος αναφέρεται σε αυτό ως "αψευδέστατον", δηλαδή ότι δεν κάνει ποτέ λάθος.

Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντους, Εύβοια Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντους, Εύβοια Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντους, Εύβοια
Πως θα φτάσετε Η μονή απέχει από τις Ροβιές 8 χλμ και από τα Λουτρά Αιδηψού 15 χλμ. Από τα Λουτρά Αιδηψού, κατευθυνθείτε προς Ροβιές. 14 χλμ περίπου από τα Λουτρά στρίψτε αριστερά. Σε 1 χλμ, περίπου, μετά από βατό χωματόδρομο, θα βρείτε τη μονή.


38.843000, 23.178631
 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ