ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣΤο λαογραφικό μουσείο της Χαλκίδας στεγάζεται σε τρεις αίθουσες, και εγκαινιάστηκε το 1981. Οι αίθουσες που χρησιμοποιούνται ήταν τμήματα της μεσαιωνικής οχύρωσης της Χαλκίδας και συγκεκριμένα ότι έχει απομείνει από το ιστορικό κάστρο Νεγκρεπόντε κατά τους Φράγκους ή Εγριμπόζ κατά τους Τούρκους.

Οι τρεις αίθουσες του λαογραφικού μουσείου χωρίζονται σε κατηγορίες. Η πρώτη αίθουσα είναι ενδυματολογική, όπου μπορείτε να θαυμάσετε παραδοσιακές ενδυμασίες από την Εύβοια και την Σκύρο, υφαντά και κεντήματα, εικόνες, τάματα κ.α.

Στη δεύτερη αίθουσα βρίσκεται μια αναπαράσταση χαλκιδικής μεσοαστικής οικίας των αρχών του 20ου αιώνα, καθώς και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων όπως ξυλουργών και τυπογράφων.

Στη τρίτη αίθουσα εκθέτεται το εσωτερικό και το εξωτερικό ενός αγροτικού σπιτιού, όπως τα σκεύη και τα έπιπλα, τη γούρνα για το πλύσιμο και την αυλή με το πηγάδι. Επίσης θα δείτε τα εργαλεία και τα σκεύη που χρησιμοποιούσαν επαγγέλματα όπως της υφάντρας, του μελισσοκόμου και του γεωργού.ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα - Τρίτη: κλειστό
Τετάρτη - Κυριακή: 10:00 - 13:00
Τετάρτη: 18:00-20:00

τηλ: 22210-21817

Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας
Πως θα φτάσετε Το Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Σκαλκώτα 4, πίσω από τον ναό της Αγίας Παρασκευής.


38.459881, 23.593279
 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ