ΕΥΒΟΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Allaroundevia.gr
   - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣΘρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ελλάδας, η Αυλίδα, τοποθετείται μεταξύ των όρμων Μικρού και Μεγάλου Βαθέως. Η Αυλίδα είναι γνωστή από την μυθολογία μας, λόγω της θυσίας της Ιφιγένειας, ώστε ο στόλος των Αχαιών να αποπλεύσει για την Τροία.

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του χώρου είναι ο ναός της Αυλίδειας Αρτέμιδος, χτισμένος τον 5ο αιώνα π.Χ. πιθανόν στη θέση παλαιότερου ναού. Στο εσωτερικό του ναού βρέθηκαν αγάλματα, βάσεις αναθημάτων και τράπεζες προσφορών.

Αλλα αξιόλογα μνημεία του χώρου είναι η Ιερή Κρίνη, υπόγειο κτίσμα κοντά στο ναό, το συγκρότημα κτιρίων των Ελληνιστικών Χρόνων και οι Θέρμες που ιδρύθηκαν μετά τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Αρχαιολογικός Χώρος Αυλίδας - Ναός Αρτέμιδας Αρχαιολογικός Χώρος Αυλίδας - Ναός Αρτέμιδας Αρχαιολογικός Χώρος Αυλίδας - Ναός Αρτέμιδας
Πως θα φτάσετε Για να φτάσετε από την Χαλκίδα στο ναό, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς Αθήνα από την καινούρια γέφυρα. Μόλις την περάσετε θα στρίψετε δεξιά προς το εργοστάσιο "Τσιμέντα Χαλκίδας". Θα περάσετε από μέσα, και μετά από 1 χλμ περίπου θα φτάσετε στον αρχαιολογικό χώρο.


38.433279, 23.592587
 
Διαμονή στην Εύβοια     Πληροφορίες για την Εύβοια     Διάφορα
Ξενοδοχεία στην Εύβοια Χάρτης της Εύβοιας Δρομολόγια Πλοίων
Στούντιο & Διαμερίσματα Μοναστήρια - Εκκλησιές Μεταφορικά Μέσα
Βίλες στην Εύβοια Μουσεία στην Εύβοια Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα
Camping Ιστορία της Εύβοιας Δραστηριότητες - Αθλήματα
Εστιατόρια / Ταβέρνες Χωριά της Εύβοιας Πρόγνωση Καιρού
Ουζερί - Μεζεδοπωλεία Αρχαιολογικοί Χώροι Χιλιομετρικές Αποστάσεις
Cafe Bar - Club Τοπικά Προιόντα Τράπεζες - ΑΤΜ